Over Guido Gezelle

Welkom bij Davidsfonds!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit in jouw buurt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Op deze pagina vind je een overzicht van al onze activiteiten, onze laatste nieuwtjes en maak je kennis met het lokaal bestuur. Tot binnenkort!

Aankomende activiteiten

 1. 15 okt
  inDe Pinte

  Wat is logica?

  Prof. em. dr. Jean Paul Van Bendegem, wiskundige en filosoof, brengt ons een lezing over Logica.
 2. 05 dec
  inDe Pinte

  Guido Gezelle

  125 jaar geleden stierf Guido Gezelle (1830-1899). Daarom is 2024 ook een Guido Gezellejaar waarin zijn leven en werk opnieuw extra aanda...
Toon alle activiteiten
05 dec

125 jaar geleden stierf Guido Gezelle (1830-1899). Daarom is 2024 ook een Guido Gezellejaar waarin zijn leven en werk opnieuw extra aandacht krijgt. Guido Gezelle  was een Vlaams priester, dichter, taalwetenschapper, leraar én journalist. Hij mag gerust de godfather van de Vlaamse poëzie genoemd worden. Gezelle was bekend om zijn fijnzinnige gedichten over de natuur, zijn beeldend taalgebruik en zijn virtuoos taalkunstenaarschap. Een bescheiden man die voor vele generaties poëten een inspiratie was. Toen hij 125 jaar geleden overleed waren zijn laatste woorden: "‘k Geloof dat ik altijd geleefd hebbe in eenvoud en oprechtheid des harten.“ Deze oprechtheid en bescheidenheid lopen als een rode draad door zijn oeuvre. Ook vandaag blijft hij een bron van inspiratie.

donderdag 5 december 2024 om 20:00 uur

Karel Platteau is germanist. Hij doctoreerde in Nederland in 1999 aan de Katholieke Universiteit van Brabant (in Tilburg) op Guido Gezelles vertaling van The Song of Hiawatha van Longfellow en de doorwerking daarvan in zijn poëzie. Karel Platteau is voorzitter van het Guido Gezellegenootschap en hielp mee om het Stijn Streuvelsgenootschap te stichten. Hij was eerder bij ons te gast met een voordracht over koffie. 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 10,00

Info: Bart Laureys

Labels: Kunst & CultuurLezingActiviteitCultuurregio Gent