Over Kolonisatie en dekolonisatie door een andere bril bekeken

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
16 feb
De Pinte - Raadzaal gemeentehuis # 3617

Kolonisatie en dekolonisatie door een andere bril bekeken

Wat duwde het West-Europese kapitalisme in de richting van het 19e-eeuwse kolonialisme? Hoe ‘beheerden’ kolonisaties de enorme complexiteit van Afrika en het Midden-Oosten? Wie waren de critici? Welk verzet bestond er? Waarom verloopt de postkoloniale periode dikwijls zo woelig? Zal West-Europa’s nieuwe diversiteit ooit verdampen? Ligt koloniseren achter ons?

Vanuit een aparte kijk op kolonisatie biedt bio-ingenieur Paul C. Vossen een soms confronterend antwoord op deze vragen. Hij legt uit hoe we anders kunnen aankijken tegen belangrijke maatschappelijke uitdagingen van vandaag zoals diversiteit, neokolonialisme en dekolonisatie.

donderdag 16 februari 2023 om 20:00 uur

Paul-Vossen-4

Paul C. Vossen is bio-ingenieur en master Conflict en Ontwikkeling (UGent). Hij leefde en werkte dertig jaar in Botswana, Burundi, DR Congo, Niger en de Sahel. Sinds 2018 is hij freelance gids voor het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 10,00
Labels: Activiteit