Over Bezoek Gentse Boekentoren

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
21 jan
# 3613

Bezoek Gentse Boekentoren

De Belvedère is een bewuste, majestueuze bekroning van de Gentse Boekentoren van architect Henri Van de Velde. Hij wilde er een museum van het boek van maken als bekroning van een toren vol boeken. Sinds de heropening van de Boekentoren in 2021 is de Belvedère opnieuw toegankelijk voor het publiek. Een bezoek aan de Boekentoren van Henri Van de Velde past dus goed in de programmatie van Toast Literair. Na het bezoek aan de Belvedère maken we een wandeling met de gids op het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersnieuwstraat. Met het bezoek aan de Boekentoren start Davidsfonds De Pinte-Zevergem het jubileumjaar van het 90-jarige bestaan van de afdeling.

zaterdag 21 januari 2023 om 16:00 uur

Door de recente restauratie van Robbrecht en Daem architecten bevindt de Belvedère van de Gentse boekentoren zich terug in zijn originele staat. Ingrepen uit de jaren 1960 en 1970, met linoleum en isomo, en een hardnekkige waterinsijpeling, hadden er een verwaarloosde plek van gemaakt.

Sinds 2018 wordt de toren afgetopt door een beeldhouwwerk van Greta van Puyenbroeck, een bronzen hond, die als een sfinkx waakt over het oosten.

De toren telt eenentwintig verdiepingen. Een nieuwe bezoekerslift brengt ons vanuit de ontvangstruimte naar de Belvèdere. Hoewel er natuurlijk ook nog altijd een trap is voor de sportievelingen. 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 15,00

Ticket reserveren bij Bart Laureys en vooraf betalen op rekening DF De Pinte-Zevergem BE02 4474 5948 1140. Afspraak om 16.00 uur aan de boekentoren (Rozier 1, Gent)

Mevrouw Lut De Paepe was al eerder onze gids in Gent en zal ook nu onze gids zijn. 

Labels: ActiviteitToast Literair