Over China: de snelheid van verandering. Voordracht door prof. dr. ir. Luc Taerwe.- Nieuwe Datum

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
14 mrt
De Pinte - Raadzaal gemeentehuis # 1709

China: de snelheid van verandering. Voordracht door prof. dr. ir. Luc Taerwe.- Nieuwe Datum

De status die China vandaag  op verschillende vlakken heeft bereikt, is te wijten aan veranderingen die de laatste decennia hebben plaatsgevonden aan een zeer hoge snelheid. Deze veranderingen worden heel gericht aangestuurd om bepaalde doelen te bereiken. In de voordracht wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van China en de invloed ervan op de huidige maatschappij, aan evoluties op het vlak van economie, infrastructuur, technologie en wetenschappelijk onderzoek.

Prof. dr. ir. Luc Taerwe is em. gewoon hoogleraar aan UGent in het vakgebied bouwkundige constructies en National RPGE Chair Professor aan Tongji University (Shanghai). Hij heeft een breed netwerk uitgebouwd aan Chinese universiteiten. 

dinsdag 14 maart 2023 om 20:00 uur

Luc taerwe

Prof. dr. ir. Luc Taerwe is em. gewoon hoogleraar aan UGent in het vakgebied bouwkundige constructies en National RPGE Chair Professor aan Tongji University (Shanghai). Hij heeft een breed netwerk uitgebouwd aan Chinese universiteiten. Hij is directeur van het East Asia Platform van de Universiteit Gent en was algemeen voorzitter van ie-net ingenieursvereniging. Hij is tevens lid van de Klasse Technische Wetenschappen van de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB). In 2019 werd hem de Shanghai International Science and Technology Cooperation Award toegekend.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 10,00
Labels: Activiteit