Over Jubileumviering met harpconcert en ledenfeest

25 mrt
De Pinte - Domein Begonia

Jubileumviering met harpconcert en ledenfeest

Weet u wanneer Davidsfonds De Pinte werd opgericht? 

Het initiatief voor het oprichten van een Davidsfondsafdeling in De Pinte werd in 1929  genomen door de toenmalige onderpastoor Eerwaarde Heer Seyssens. In 1932 begon de afdeling te werken, maar omdat de zaal niet vroeger vrij was, werden het openingsfeest en de officiële stichting pas op 31 januari 1933 gevierd. 

2023 wordt dus een jubileumjaar voor onze afdeling. We vieren het  90-jarig met een jubileumviering en een ledenfeest. 

Vlamingen zelfbewuster maken door taal en cultuur. Vlaanderen laten groeien. De doelen van Davidsfonds zijn door de jaren heen dezelfde gebleven, alleen de invulling is veranderd. Cultuur blijft het bindmiddel om leefbare en fijne gemeenschappen uit te bouwen. 

Na de gelegenheidstoespraak door algemeen directeur Kris Opdedrynck brengt Stef Van Vynckt een harpconcert met enkele werken van hedendaagse componisten: de Amerikaans Philip Glass, de Ests Arvo Pärt en de Belg Frank Nuyts. 

Het muzikaal programma en de aansluitende receptie worden u aangeboden door onze afdeling. 

Ingeschreven leden en sympathisanten kunnen daarna aanschuiven aan de feesttafel. Een uitnodiging met menu en inschrijvingskaart worden persoonlijk bezorgd. 

zaterdag 25 maart 2023 om 17:30 uur

Kris

Kris Opdedrynk is algemeen dircteur van Davidsfonds. 

harfe-stef-van-vynckt (1)

Stef Van Vynckt is harpist, gespecialiseerd in hedendaagse klassieke muziek. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Arielle Valibouse. Daarna zette hij zijn opleiding verder aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij de gerenommeerde harpist Sylvain Blassel en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (postgraduaat kamermuziek). Stef verdiept zich ook in het schrijven van muziek en studeerde daarom Harmonie, Contrapunt en Fuga. Hij werd geselecteerd voor de inaugurele Young Ensemble Academy van Ensemble Modern in Frankfurt.

Om het harprepertoire verder uit te breiden werkt Stef Van Vynckt nauw samen met toonaangevende hedendaagse componisten. Zo bracht hij in 2021 de wereldpremière van Floating Fireflies voor hem geschreven door de veelgeprezen componist Dai Fujikura. Tijdens de jubileumviering wordt een wereldpremière van Frank Nuyts gebracht.

Prijzen

Jubileumviering met harpconcert Stef Van Vynckt en receptie gratis.
Ledenfeest met maaltijd via inschrijving. 

Info: Bart Laureys

Labels: Activiteit