Over Ons brein en de vrije wil

20 mrt
De Pinte - Raadzaal gemeentehuis

Ons brein en de vrije wil

Onze hersenen zijn de zetel van van onze persoonlijkheid en individualiteit. Aan de hand van wetenschappelijke inzichten en vanuit een breed perspectief zal prof. Paul Boon op een heel toegankelijke manier de structuur en de werking van onze hersenen toelichten. Zo worden creativiteit, genoegen, geluk, geloof in het hogere en vrije wil in een neurowetenschappelijk kader geplaatst en met veel beeldmateriaal geïllustreerd. Met enige humor zal de spreker wetenschap en pseudowetenschap onderscheiden en meteen ook de beperkingen van de neurowetenschap aangeven.

Deze voordracht wordt georganiseerd door Jong Markant De Pinte-SDW, Markant De Pinte-SDW, Markant Nazareth en Davidsfonds De Pinte-Zevergem

maandag 20 maart 2023 om 20:00 uur

Paul Boon

Prof. Paul Boon is diensthoofd neurologie (UZ Gent) en directeur van het Instituut voor Neurowetenschappen (UGent). Met zijn team doet hij onderzoek naar epilepsie, slaapstoornissen en de beeldvorming van de hersenen. Hij doet ook onderzoek naar het mechanisme van diepe hersenstimulatie in de strijd tegen epilepsie, parkinson en depressie.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 6,00
Standaard € 10,00

Info: Bart Laureys of Martine De Vos (Makant) 

Labels: Activiteit