Over Emile Claus. Prins van het luminisme.

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!
06 okt
Deinze - Leietheater # 8636

Emile Claus. Prins van het luminisme.

Davidsfonds Dagevenement

Beleef in het kader van het Emile Clausjaar de prestigieuze overzichtstentoonstelling Emile Claus. Prins van het luminisme in Mudel Deinze. Met uitgebreide inleidingen door Johan De Smet en Annik Adriaenssens.

zondag 6 oktober 2024 van 10:00 uur tot 16:15 uur

In 2024 is het 100 jaar geleden dat Emile Claus (1849-1924) – de belangrijkste impressionist van ons land – is overleden. Het is meteen een dubbel jubileum, want hij is ook 175 jaar geleden geboren. Emile Claus genoot al in zijn tijd grote bekendheid als ‘Meester van Astene’ of ‘Prins van het luminisme’. Met het sleutelwerk “Bietenoogst” en vele andere werken uit zijn oeuvre is Emile Claus onlosmakelijk met de collectie van het museum mudel en met de regio van de Leiestreek verbonden.

De prestigieuze tentoonstelling Emile Claus.Prins van het luminisme brengt tientallen topwerken van Claus samen. Uit alle periodes van zijn oeuvre worden de mooiste schilderijen getoond, mede dankzij de uitzonderlijke samenwerking met het Museum voor Schone Kunsten van Gent en via belangrijke bruiklenen uit diverse publieke en private collecties. 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 70,00
Standaard € 85,00

Info en inschrijven 016 31 06 70 of  Davidsfonds Academie

Labels: Kunst & CultuurDagevenementActiviteitCultuurregio GentLeergierigUitbundig