Over Wat gebeurt er met ons afval?

28 feb
De Pinte - Raadzaal gemeentehuis

Wat gebeurt er met ons afval?

Voordracht door Jean-Marie Stalens, directeur ondersteuning gemeentes bij IVM. 

woensdag 28 februari 2024 om 20:00 uur

We gooien ons afval netjes in de juiste zakken en plaatsen die op de juiste dag buiten om opgehaald te worden. Maar wat gebeurt er dan met ons afval? Waar brengen de vuilniswagens van IVM al dat afval naartoe? Wat gebeurt er met het ingezamelde afval? Wat wordt verbrand, verwerkt, gecomposteerd - en wat kost dat allemaal? Hoeveel afval komt in de circulaire economie terecht? Op deze en andere vragen  krijgt u een antwoord tijdens deze voordracht. 

Jean Marie Staelens is directeur ondersteuning gemeenten bij IVM en secretaris van de beleidsorganen. De voordracht legt de focus op wat we dagelijks ervaren, doen of zouden moeten doen met ons afval. Er wordt duiding gegeven bij het wettelijk kader van de particuliere afvalverwerking en er wordt ingegaan op de toekomstige uitdagingen voor inwoners en besturen. 

De voordracht wordt opgebouwd volgens de principes van de ladder van Lansink (preventie-hergebruik-recyclage-verwijdering met energierecuperatie-verwijdering-storten) en vertrekt vanuit de concrete werking van IVM en de lokale besturen die lid zijn van IVM zoals De Pinte en Nazareth. 

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 5,00
Standaard € 10,00
Studenten Gratis

Info: laureys.b@telenet.be of 09 282 68 43

Labels: Wetenschap & techniekLezingActiviteit